Werkwijze Or-Quest

De werkwijze van Or-Quest staat in het teken van verbinden van Gouden Krachten aan opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie. Zodat jij jouw waarde kunt toevoegen in deze sectoren. Dat is waar wij bij Or-Quest naar streven. Op zoek gaan naar die perfecte werkplek voor jou, die leidt tot werkgeluk. Een waar je jouw talenten, jouw Gouden Krachten, optimaal kunt benutten en ontwikkelen. Want wij geloven dat je het meest gelukkig bent als je op het werk je talenten kunt inzetten en waarde kunt toevoegen. Dit doen wij inmiddels tien jaar, zowel voor starters als voor ervaren krachten. Wij helpen je graag om die perfecte werkplek te vinden.

Bekijk direct alle vacatures

Onze werkwijze

Bij Or-Quest beloven wij de juiste werkplek voor een Gouden Kracht te vinden. Voor jou dus. Wij doen er dan ook alles aan om dit waar te maken. Door onze creativiteit, fanatisme en empathisch vermogen. Wij halen alle creatieve ideeën uit de kast om voor jou de juiste werkplek te vinden. We gaan door waar anderen willen stoppen, omdat we altijd willen winnen. Allemaal denkend vanuit jouw belangen, zodat jij kunt doen waar je goed in bent en wij kunnen doen waar wij goed in zijn.

 

Wat gebeurt er na jouw sollicitatie bij Or-Quest?

Jouw Gouden Toekomst

Persoonlijke kennismaking

Naar aanleiding van je sollicitatie word je door een van onze consultants uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertel jij ons wat je precies zoekt en wat je ambities zijn. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar de baan die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen.

Jouw wensen zijn leidend

Op basis van jouw wensen gaan wij voor jou op zoek. Wij hebben een groot netwerk van de mooiste opdrachtgevers in de bouw, infra, industrie en engineering. Daarnaast hebben we de juiste contacten om jouw profiel goed onder de aandacht te brengen.

Een goede eerste indruk

Nadat wij een (of meerdere) opdrachtgever hebben gevonden die aansluit bij jouw wensen, stemmen we gezamenlijk af bij welke bedrijven jij op gesprek wilt voor het vinden van een nieuwe baan. Or-Quest is niet zomaar een detacheerder. Voordat jij op sollicitatiegesprek gaat, helpen wij je met de voorbereiding. Ook mag je jouw persoonlijke consultant altijd contacteren voor vragen en/of sollicitatietips.

Een solide contract

Ben jij enthousiast? En is de opdrachtgever dat ook? Dan kun je starten met je nieuwe baan via Or-Quest! Wij zorgen voor een goed contract, een vast inkomen en mooie secundaire voorwaarden.

Persoonlijke aandacht

Bij veel detacheerders zit het proces er nu op. Bij Or-Quest niet! Wij onderscheiden ons door persoonlijke aandacht voor onze Gouden Krachten. Ook tijdens jouw dienstverband blijven we in contact. Zo kijken we naar hoe je nieuwe baan bevalt en wat er eventueel nog beter kan. Loop je tegen dingen aan of wil je jezelf verder blijven ontwikkelen? Dit is mogelijk door opleidingen te volgen in onze eigen Academy.

De bal ligt bij jou!

Na ongeveer een jaar zit jouw dienstverband erop en is de opdrachtgever vrij om jou over te nemen zonder dat hier kosten aan vast zitten. Maar, er zijn ook andere mogelijkheden. De keus is geheel aan jou: Verlenging, een nieuwe baan via Or-Quest of in vaste dienst bij de opdrachtgever.

Detachering

Bij Or-Quest verbinden wij Gouden Krachten aan opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie, op basis van detachering. Detachering houdt in dat je als bureau personeel aan derden ter beschikking stelt. In feite ben je bij Or-Quest in dienst, maar word je uitgeleend aan een opdrachtgever van ons. Dit gebeurt op basis van een zogeheten detavast constructie. Dit houdt in dat jij na een dienstverband van ongeveer een jaar bij Or-Quest, de mogelijkheid krijgt om vast in dienst te treden bij de opdrachtgever. Maar als je meer voldoening haalt uit afwisseling of het werken op projectbasis, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen je contract te verlengen bij Or-Quest. We helpen je dan graag weer bij het vinden van een nieuwe baan of project.

Bekijk alle vacatures

Waarom detavast?

De zogeheten detavast constructie geeft meer flexibiliteit en zekerheid. Wanneer je in dienst treedt via Or-Quest zorgen wij voor een goed contract voor een onbepaalde of bepaalde tijd. Als de opdrachtgever niet bevalt, of wanneer een project plotseling stopt, gaan wij voor jou op zoek naar een nieuwe opdracht(gever). In de tussentijd krijg jij gewoon doorbetaald. Hierdoor heb jij de zekerheid van zowel een fijne werkplek als een vast inkomen. Je ontvangt je loon via Or-Quest en ook alle andere arbeidsgerelateerde zaken en voorzieningen worden door Or-Quest geregeld. Daarnaast krijg jij van ons een persoonlijke coach, hierbij kun je altijd terecht voor vragen en advies met betrekking tot je werk. Ook wanneer je via Or-Quest een opleiding wilt volgen kun je dit afstemmen met jouw coach.

Voordelen van detachering

  • Het werken op detacheringsbasis biedt jou de kans om bij verschillende opdrachtgevers te werken. Zo kun je in een relatief kort tijdsbestek veel ervaring opdoen.
  • Een vast inkomen tijdens je periode bij Or-Quest, ook bij projectmatig werken. En natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden als een marktconform salaris en een opleidingsbudget.
  • Bij Or-Quest bieden we je meerdere ontwikkelingsmogelijkheden aan. Zo hebben we traineeships voor starters in de bouw, infra en industrie. Maar ook de Or-Quest Academy, waar Gouden Krachten naar behoefte kunnen leren en kennisdelen.
  • Als Gouden Kracht kun je gebruik maken van het netwerk van Or-Quest, onze community. Dit kan tijdens trainingen, maar ook bij de seminars die georganiseerd worden. En niet te vergeten de jaarlijkse zomerBBQ en Kerstbomenborrel.

Certificering

Bij Or-Quest zijn wij in het bezit van diverse certificaten om aan de kwaliteitsnormen te voldoen. Zo beschikken wij over een VCU certificaat, omdat wij het belangrijk vinden dat onze Gouden Krachten veilig en gezond bij de inleners aan het werk kunnen. Ook beschikken wij over een NEN 4400-1 certificaat om aan te kunnen tonen dat wij onze financiële zaken goed geregeld hebben. Daarnaast beschikken we ook over het SNA Keurmerk om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken.