Werkwijze Or-Quest

Wij verbinden Gouden Krachten aan opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie. Zo creëren we de capaciteit om te anticiperen op de kennisvragen uit de markt. Or-Quest helpt je graag bij het vinden van de juiste werknemer, die je helpt jouw business naar een hoger niveau te tillen.

Op basis van gesprekken en assessments bekijken we welke kwaliteiten en eigenschappen de Gouden Krachten beschikken. Door deze te ontwikkelen voegen wij waarde toe aan de sectoren bouw, infra en industrie. En dus aan jouw organisatie. Wij stellen alleen de werknemers voor die bij jouw bedrijf  passen en waarvan wij zeker weten dat ze daar de juiste werkplek krijgen. Ons team is namelijk continue op zoek naar de perfecte uitdaging die leidt tot werkgeluk bij onze Gouden Krachten. Een werkplek waar zij hun talenten in kunnen zetten en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Verstuur je vacature

DETAVAST

Bij Or-Quest werken we vanuit een zogeheten detavast constructie. Deze constructie heeft voor werkgevers een groot voordeel: je bent in staat om een kandidaat een langere periode vrijblijvend te beoordelen. Je betaalt slechts een uurtarief en na een periode van een jaar bent je vrij om geheel kosteloos het contract van de kandidaat over te nemen. De kosten voor detachering worden hierdoor verdeeld over de gedetacheerde uren. Past de werknemer toch niet in jullie team? In de periode van het detavast contract kun je de samenwerking op ieder moment direct stopzetten.

WAAROM WERKT OR-QUEST VANUIT EEN DETAVAST CONSTRUCTIE?

In onze ogen geeft een detavast constructie zowel de werkgever als de kandidaat meer flexibiliteit. Blijkt de samenwerking, vanuit welke zijde dan ook, niet te bevallen staat het beiden vrij om de samenwerking te beëindigen. Kortom, een verlengde proefperiode. Bevalt een medewerker niet, of loopt een project eerder af dan verwacht dan kun je de inhuur direct stopzetten. Hierdoor ervaar je niet de hoge kosten van werving- en selectie en loop je tevens minder risico.

Bevalt de kandidaat? Dan kun je de kandidaat (na minimaal 2.000 uur) kosteloos in dienst nemen. De werknemer komt voor de vooraf vastgestelde periode op de loonlijst van Or-Quest. Hierbij verzorgen wij alle arbeid gerelateerde zaken en voorzieningen. Een consultant van Or-Quest fungeert tijdens de detavast constructie als coach voor de werknemer en als aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN:

  • Verlengde proefperiode, betere kandidaat beoordeling;
  • Lagere kosten en risicospreiding ten opzichte van werving en selectie;
  • Meer flexibiliteit;
  • Mogelijkheid tot scholing kandidaat vanuit Or-Quest;
  • Professionele begeleiding kandidaat door coach vanuit Or-Quest;
  • Geschikte kandidaat geheel kosteloos over te nemen na detavast periode.

STUUR ONS JE VACATURE

Wanneer je het onderstaande formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Het aanmelden van de vacature is geheel vrijblijvend. Bij vragen kun je contact opnemen met ons hoofdkantoor in Drachten via het telefoonnummer 0512 – 511 122.

Vacature inzenden

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.