Werkwijze Or-Quest

Or-Quest is detacheerder in de bouw, infra, industrie en engineering. Wij helpen u graag aan Gouden Krachten, werknemers die van aanpakken weten en die uw business vooruitbrengen.

Wij kennen onze kandidaten goed en bekijken op basis van gesprekken, persoonlijkheidstests en assessments over welke kwaliteiten en eigenschappen zij beschikken. We stellen alleen die kandidaten aan u voor waarvan we zeker weten dat zij een goede match zijn met u en uw organisatie. Omdat wij uw bedrijf door en door kennen, weten we precies naar welke kandidaat we op zoek zijn om binnen uw team te slagen.

Verstuur uw vacature

DETAVAST

Bij Or-Quest werken we vanuit een zogeheten detavast constructie. Deze constructie heeft voor u als werkgever een groot voordeel: u bent in staat om een kandidaat een langere periode vrijblijvend te beoordelen. U betaalt slechts een uurtarief en na een periode van een jaar bent u vrij om geheel kosteloos het contract van de kandidaat over te nemen. De kosten voor detachering worden hierdoor verdeeld over de uitzenduren. Past de werknemer toch niet in uw team? In de periode van het detavast contract kunt u de samenwerking op ieder moment direct stopzetten.

WAAROM WERKT OR-QUEST VANUIT EEN DETAVAST CONSTRUCTIE?

In onze ogen geeft een detavast constructie zowel de werkgever als de kandidaat meer flexibiliteit. Blijkt de samenwerking, vanuit welke zijde dan ook, niet te bevallen staat het beiden vrij om de samenwerking te beëindigen. Kortom, een verlengde proefperiode. Bevalt een medewerker niet, of loopt een project eerder af dan verwacht dan kunt u de inhuur direct stopzetten. Hierdoor ervaart u niet de hoge kosten van werving- en selectie en loopt u tevens minder risico.

Bevalt de kandidaat? Dan kunt u de kandidaat (na minimaal 1.850 uur) kosteloos in dienst nemen. De lengte van de detacheringsperiode is bespreekbaar. De werknemer komt voor de vooraf vastgestelde periode op de loonlijst van Or-Quest. Hierbij verzorgen wij alle arbeid gerelateerde zaken en voorzieningen. Een consultant van Or-Quest fungeert tijdens de detavast constructie als coach voor de werknemer en als aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

UW BELANGRIJKSTE VOORDELEN:

  • Verlengde proefperiode, betere kandidaat beoordeling;
  • Lagere kosten en risicospreiding ten opzichte van werving en selectie;
  • Meer flexibiliteit;
  • Mogelijkheid tot scholing kandidaat vanuit Or-Quest;
  • Professionele begeleiding kandidaat door coach vanuit Or-Quest;
  • Geschikte kandidaat geheel kosteloos over te nemen na detavast periode.

STUUR ONS UW VACATURE

Wanneer u het onderstaande formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het aanmelden van uw vacature is geheel vrijblijvend. Bij vragen kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor in Drachten via het telefoonnummer 0512 – 511 122.

Vacature inzenden

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.