Werkwijze omtrent het coronavirus

Het coronavirus is en blijft hoogst waarschijnlijk nog een tijd onder ons. Een onzekere tijd voor velen, die een grote impact heeft op de bevolking en economie. Bij Or-Quest doen we er alles aan om de maatregelen in acht te nemen en onze dienstverlening door te laten gaan. Alles om onze missie waar te blijven maken, dé juiste werkplek vinden voor onze Gouden Krachten. Wel is onze dienstverlening net iets anders ingericht dan normaal. Hoe dit er precies uitziet vertellen we je graag.

 

Bereikbaarheid

Sinds 23 maart 2020 zijn onze kantoren in Drachten, Zwolle en Delfzijl fysiek gesloten. Het team van Or-Quest werkt sindsdien thuis, maar is net zo goed bereikbaar als anders. Voor algemene zaken kun je ons kantoor (0512 511 122) of je contactpersoon bij Or-Quest bereiken via de mail of telefonisch. Voor zaken betreft de administratie of verloning kun je mailen naar administratie@or-quest.nl of bellen naar 0512 246 011. Wij willen je graag verzoeken om bij minder urgente zaken een e-mail te sturen.

Gesprekken

Sollicitatie worden net als anders binnen 72 uur behandeld. Daarna nemen we contact met je op om vervolgens een kennismaking in te plannen, telefonisch of via een videocall. Sollicitatiegesprekken vinden, bij voorkeur, plaats via een videocall. Bij wederzijds goedvinden van opdrachtgever en Gouden Kracht, kan een sollicitatiegesprek op locatie plaatsvinden. Wij zullen je dan van te voren informeren over een eventuele corona protocol van de opdrachtgever. Daarnaast dien je je te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

Trainingen en events

De trainingen die in de Or-Quest Academy gepland staan, worden online gegeven. Overige events gaan niet door tot 1 september.

Basisregels voor iedereen

  • Was regelmatig je handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en gezondheid

Openbaar vervoer

Niet-medische mondkapjes worden geadviseerd in het openbaar vervoer, omdat 1,5 meter afstand hier niet altijd mogelijk is. Het doel van de mondkapjes is om andere reizigers te beschermen. Met ingang van 1 juni wordt het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht.

Ben je ziek?

Blijf thuis als je zelf verkoudheidsklachten hebt, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Wanneer een gezinslid deze klachten staat het je vrij om aan het werk te gaan. Dit geldt natuurlijk niet bij een corona-infectie van een gezinslid, dan blijf je thuis.

Protocol Or-Quest

Vanuit Or-Quest informeren wij onze Gouden Krachten altijd over de risico’s op een nieuwe werkplek en met welke veiligheidsmaatregelen hij of zij rekening moet houden tijdens het werk. Zo informeren wij Gouden Krachten ook over het protocol van de opdrachtgever omtrent het coronavirus wanneer zij daar in dienst treden.

Verantwoordelijkheden drie partijen

De opdrachtgever draagt de verantwoordelijkheid voor de arbeidsomstandigheden en het brancheprotocol betreft de coronamaatregelen. Dit geldt ook voor het in acht nemen van de RIVM-richtlijnen. Het is Or-Quest haar verantwoordelijkheid om (nieuwe) Gouden Krachten hierover in te lichten. Wanneer er persoonlijke beschermingsmiddelen nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren volgens het protocol en de richtlijnen, word je daarin voorzien vanuit de opdrachtgever. De Gouden Kracht heeft als verantwoordelijkheid zorg te dragen voor zijn eigen veiligheid en gezondheid én die van andere personen binnen de organisatie. Hij of zij dient zich te houden aan het brancheprotocol en de richtlijnen van het RIVM.

Algemene hygiënische voorschriften voor een veilige werkplek:

  • Zorg voor voldoende handzeep, desinfecterende gel en tissues.
  • Maak meerdere malen per dag schoon met reguliere schoonmaakmiddelen: balies, deurklinken, lichtknoppen, trapleuningen, lichtknoppen, toetsenborden etc.
  • Maak het coronabeleid kenbaar door te vermelden dat je geen handen schud en direct contact wordt vermeden (1,5 meter regel).
  • Besteed aandacht aan het wassen van servies en bestek met water en zeep. Bij voorkeur op een hoge temperatuur in de vaatwasser.

Meer informatie over het coronavirus en de maatregelen vind je hier.

Social Proof