Werkwijze Or-Quest

Or-Quest detacheert professionals in de bouw, infra, industrie en engineering. Onze Gouden Krachten weten van aanpakken en helpen uw business vooruit. Of u nu op zoek bent naar starters op de arbeidsmarkt of juist naar ervaren krachten. Or-Quest biedt altijd de beste oplossing.

Wij werken vanuit de kandidaat. Pas wanneer wij iemand echt kennen, zowel het cv als de persoon erachter, bepalen wij de vereisten waardoor hij of zij het beste tot recht komt. Op basis van een kennismakingsgesprek, persoonlijkheidstest en assessments bekijken wij welke kwaliteiten en eigenschappen een kandidaat bevat.

Doordat Or-Quest uw organisatie door en door kent en hierbij weer wat een kandidaat nodig moet hebben om binnen uw team te slagen, zijn wij in staat om een goede match te maken. De basis voor een langdurige relatie!

Verstuur uw vacature

DETAVAST

Bij Or-Quest werken wij vanuit een zogeheten detavast constructie.  Deze constructie kent een groot voordeel. Het combineert namelijk uitzenden en werving- en selectie. U betaalt slechts een uurtarief en na een periode van een jaar bent u vrij om het contract van de kandidaat over te nemen, dit geheel kosteloos. Hierdoor worden de kosten voor detachering verdeeld over de uitzenduren. Blijkt de werkgever toch niet te passen binnen uw team? Dan kunt u in de periode van het detavast contract de samenwerking direct stopzetten.

WAAROM WERKT OR-QUEST VANUIT EEN DETAVAST CONSTRUCTIE?

In onze ogen geeft een detavast constructie zowel de werkgever als de kandidaat meer flexibiliteit. Blijkt de samenwerking, vanuit welke zijde dan ook, niet te bevallen staat het beiden vrij om de samenwerking te beëindigen. Kortom, een verlengde proefperiode. Bevalt een medewerker niet, of loopt een project eerder af dan verwacht dan kunt u de inhuur direct stopzetten. Hierdoor ervaart u niet de hoge kosten van werving- en selectie en loopt u tevens minder risico.

Bevalt de kandidaat? Dan kunt u de kandidaat (na minimaal 1.850 uur) kosteloos in dienst nemen. De lengte van de detacheringsperiode is bespreekbaar. De werknemer komt voor de vooraf vastgestelde periode op de loonlijst van Or-Quest. Hierbij verzorgen wij alle arbeid gerelateerde zaken en voorzieningen. Een consultant van Or-Quest fungeert tijdens de detavast constructie als coach voor de werknemer en als aanspreekpunt voor de opdrachtgever.

UW BELANGRIJKSTE VOORDELEN:

  • Verlengde proefperiode, betere kandidaat beoordeling;
  • Lagere kosten en risicospreiding ten opzichte van werving en selectie;
  • Meer flexibiliteit;
  • Mogelijkheid tot scholing kandidaat vanuit Or-Quest;
  • Professionele begeleiding kandidaat door coach vanuit Or-Quest;
  • Geschikte kandidaat geheel kosteloos over te nemen na detavast periode.

STUUR ONS UW VACATURE

Wanneer u het onderstaande formulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Het aanmelden van uw vacature is geheel vrijblijvend. Bij vragen kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor in Drachten via het telefoonnummer 0512 – 511 122.

Vacature inzenden

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.