Wat is een Sales Engineer?

Wil je weten wat een sales engineer is? Welke opleiding je moet volgen of wat je gaat verdienen? Op deze pagina lees je er alles over.

Wat doet een Sales Engineer?

Als sales engineer bedenk je en verkoop je technische producten. Daarnaast adviseer je over technische producten, machines en apparaten. Dit doe je bij (potentiële) klanten, om ze bijvoorbeeld te overtuigen om jouw machines of andere technische apparaten te kopen.

Hoe word je een Sales Engineer?

De meeste sales engineers hebben een HBO of WO-opleiding gevolgd, meestal in de richting van Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde. Om klanten te adviseren is het nodig om veel technische kennis van de machines en apparaten hebt. Vaak wordt er ook gevraagd naar organisatorische en sterke analytische vaardigheden.

Waar werkt een Sales Engineer?

Een sales engineer kan eigenlijk in alle branches waar Or-Quest werkzaam is aan de slag, maar de grootste kans bestaat dat je terecht komt bij een bedrijf in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde.

Wat ga je verdienen als Sales Engineer?

Het bruto maandsalaris van een starter ligt rond de €3.500,-. Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kan dit bedrag oplopen. Met zeer veel ervaring kan je uiteindelijk uitkomen op een salaris van zo’n €5.500,-. Daarnaast, afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken, heb je nog recht op vakantiedagen door de CAO Techniek.

Aan de slag via Or-Quest

Bij Or-Quest zijn wij doorlopend op zoek naar sales engineers.  Ook wanneer jij niet een geschikte vacature op onze website ziet staan kunnen wij wat voor jou betekenen. Or-Quest heeft namelijk een groot netwerk en directe ingangen bij topwerkgevers in de bouw, infra en industrie. Veel van deze opdrachtgevers zijn doorlopend op zoek naar engineers, waardoor wij jouw CV goed onder de aandacht kunnen brengen. Stuur ons daarom jouw open sollicitatie en zet ons aan de slag om jouw droombaan te vinden.

Wel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Maar eerst nog even je CV updaten voordat je wilt solliciteren? Lees dan onze tips voor een Gouden CV.