Wat is een Revit Tekenaar?

Een Revit Tekenaar is een technisch tekenaar die gespecialiseerd is in het werken met het programma Revit. Het programma wordt gebruikt binnen de bouw en de installatietechniek. Revit Architecture is het programma dat gebruikt wordt door een bouwkundig tekenaar en Revit MEP wordt toegepast door tekenaars binnen de installatietechniek. Daarnaast is er ook nog Revit Structure, maar deze software wordt gebruikt door de constructeur. Revit is een programma van Autodesk.

Waarschijnlijk ben je bekend met AutoCAD, ook een tekenpakket van Autodesk. Revit kent echter een hele andere manier van tekenen, hier spreekt men dan ook van modelleren. Hierdoor wordt een Revit Tekenaar ook wel aangeduid als BIM-Modelleur.

Wat is BIM?

BIM staat voor Building Information Model. In het Nederlands ook wel Bouw informatie Model genoemd. In dit 3d-informatiemodel staan alle benodigde gegevens voor het realiseren van een bouwproject. Voorbeelden hiervan zijn bouwtekeningen, constructieberekeningen en calculaties. Al deze belangrijke gegevens zijn toegankelijk voor alle aangesloten partijen, zoals aannemers, architectenbureaus, installateurs en leveranciers. De informatie is centraal opgeslagen in het BIM-Model, zodat alle partijen over dezelfde informatie beschikken. Dit 3D-model is de basis waarin veel informatie beschikbaar is. Voorbeelden hiervan zijn de typen kozijnen, de isolatiewaarden en de opbouw van wanden. Deze informatie is ten alle tijden toegankelijk.

Wat doet een Revit Tekenaar?

Een Revit Tekenaar heeft als hoofdtaak het tekenen / modelleren in Revit. Bij sommige werkgevers is de tekenaar daarbij verantwoordelijk voor het berekenen van technische installaties. Dit is vaak afhankelijk van de bedrijfsgrootte. In deze functie ben je de specialist op het gebied van Revit, waardoor je verantwoordelijk bent over software technische zaken. Je houdt je bezig met het goed functioneren van de software, advies over hardware en software updates. Overige werkzaamheden binnen de functie zijn onder andere: het controleren van tekenwerk, selecteren van onderdelen en componenten van de installatie, modelleren van nieuwe producten binnen BIM, documenteren van de installatie en componenten in BIM en het beoordelen van het bestek, de begroting en programma van eisen.

Revit Tekenaar

Hoe word je Revit tekenaar?

Naast een technische opleiding heeft een Revit Tekenaar specialistische kennis van het programma Revit nodig. In de basis lijkt Revit enigszins op AutoCAD, maar het programma is een stuk complexer. Hierdoor is minimaal een beginnerscursus aan te raden, te volgen via onze partner Cadix.

Waar werkt een Revit Tekenaar?

Een Revit tekenaar werkt veelal binnen de bouw of installatietechniek. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden qua werkgever, voorbeelden zijn architectenbureaus, ingenieursbureaus of aannemers.

Wat verdient een Revit Tekenaar?

Er is momenteel veel vraag naar Revit Tekenaars. Hierdoor verdien je in deze functie een goed salaris. Het bruto salaris van een starter ligt rond de € 2.500, maar bij veel ervaring kan dit op lopen tot ongeveer € 4.500 bruto per maand. Ook de secundaire voorwaarden zijn vaak goed. De functie valt in de meeste gevallen binnen de UTA CAO, waardoor je naast 25 vakantiedagen recht hebt op 15-ADV dagen.

Revit Tekenaar vacatures

Er is veel vraag naar Revit Tekenaars. Ook bij Or-Quest zijn wij altijd op zoek naar goede tekenaars. Ook wanneer jij niet een vacature op onze website ziet staan die aansluit bij jouw wensen, kunnen wij wat voor jou betekenen. Or-Quest heeft namelijk een groot netwerk en directe ingangen bij topwerkgevers in de bouw, infra en industrie. Vaak zijn deze opdrachtgevers doorlopend op zoek naar tekenaars, waardoor wij jouw CV goed onder de aandacht kunnen brengen. Stuur ons daarom jouw open sollicitatie en zet ons aan de slag om jouw droombaan te vinden.

Wel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Maar eerst nog even je CV updaten voordat je wilt solliciteren? Lees dan onze tips voor een Gouden CV.