Wat is een Projectcoördinator?

Een projectcoördinator rapporteert veelal direct aan de projectleider. Samen zijn zij namelijk verantwoordelijk voor de realisatie van projecten. De belangrijkste werkzaamheden binnen deze functie zijn vooral de aansturing van het team en het coördineren van de werkzaamheden.

WAT DOET EEN PROJECTCOÖRDINATOR?

De werkzaamheden die daarbij horen bij het zijn van projectcoördinator zijn het maken van planningen, het maken van afspraken met opdrachtgevers en het organiseren en bijwonen van vergaderingen. Hij of zij is ook verantwoordelijk voor de controle van technische tekeningen, calculaties en bestellingen. In deze rol werk je veel samen met de werkvoorbereiders, planners en calculators. Daarnaast zorgt de projectcoördinator ervoor dat de voorschriften, richtlijnen en procedures worden nageleefd.

HOE WORD JE PROJECTCOÖRDINATOR?

Voor de functie is minimaal een hbo werk- en denkniveau nodig. Daarnaast is een mbo- of hbo in een technische richting vereist, bijvoorbeeld civiele techniek, bouwkunde of werktuigbouwkunde. Als projectcoördinator heb je veel verantwoordelijkheid, daarom is werkervaring ook erg belangrijk.

Naast een technische opleiding en relevante werkervaring is het ook van belang dat een projectcoördinator bepaalde eigenschappen en vaardigheden bezit. Een voorbeeld hiervan is het beschikken over een goed planning- en organisatievermogen, zodat er resultaatgericht gewerkt wordt aan de uitvoering van een project.

Omdat projecten gepaard gaan met strakke deadlines wordt er in de functie een hoge mate van stressbestendigheid gevraagd. Daarbij is oplossingsvermogen en ambitie vereist. Om een team goed aan te kunnen sturen is het van belang dat iemand goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht bezit.

Projectcoördinator Or-Quest

WAT VERDIENT EEN PROJECTCOÖRDINATOR?

Zoals je inmiddels weet heb je als projectcoördinator behoorlijk wat ervaring nodig. Het gemiddelde salaris ligt dan ook rond de € 45.000 op jaarbasis. Bij grotere organisaties en/of complexere projecten kan dit salaris oplopen tot ongeveer € 60.000 per jaar.

WAAR KUN JE AAN DE SLAG?

In deze rol kan je aan de slag bij technische bedrijven. Ook Or-Quest heeft diverse vacatures waarbij je aan de slag kunt in deze functie, kijk daarvoor in ons vacatureoverzicht. Ook is het mogelijk om ons een open sollicitatie te sturen, wij gaan dan direct voor jou op zoek naar een passende baan.