Wat is een landmeter?

Wil je weten wat een landmeter is, wat de werkzaamheden van een landmeter zijn of wat je kan verdienen? Lees dan snel hieronder verder.

Wat doet een landmeter?

Eén taak van een landmeter zit al in de naam van de functie: het opmeten van land. Maar dit is lang niet het enige wat je doet op een dag. Naast metingen geeft de landmeter in sommige gevallen advies bij projecten. Bij deze projecten werk je vaak samen met projectleiders, technisch tekenaars en uitvoerders. Afhankelijk van je kennis een vaardigheden kun je metingen ook direct modelleren in de daarvoor bestemde programma’s. Sporadisch zul je ook in worden gezet bij vergunningsaanvragen.

Landmeter

Waar kom je te werken?

Als landmeter kan je in zowel de techniek, infrastructuur of bouw terecht komen. Voor veel projecten is de landmeter één van de grondleggers. Pas nadat jij alles hebt gemeten en de gegevens hebt verwerkt, kan het project beginnen. Omdat je in alle branches aan de slag kan, is er keus genoeg!

Hoe word je een landmeter?

Er zijn verschillende opleiding die je kunt volgen als je landmeter wilt worden. Zo kun je ervoor kiezen om de mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde te volgen. Hier doe je de nodige kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Als je meer mogelijkheid wil om te kunnen groeien, dan is een relevante hbo-opleiding de juiste keuze. Ook zullen werkgevers eerder geïnteresseerd zijn als je een hbo-diploma op zak hebt. Relevante opleidingen zijn onder andere Civiele Techniek, Geodesie en Built Environment.

Wat ga je verdienen als landmeter?

Het salaris van een landmeter schommelt tussen de €2.100 en €2.700 per maand. Dit is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als je ook kan modelleren of een opleiding tot technisch tekenaar hebt gevolgd, dan kan het salaris verder oplopen.

Landmeter

Aan de slag via Or-Quest

Bij Or-Quest zijn wij doorlopend op zoek naar goede landmeters. Wij zoeken zowel projectleiders in de bouw, civiele techniek, als industrie. Ook wanneer jij niet een geschikte vacature op onze website ziet staan kunnen wij wat voor jou betekenen. Or-Quest heeft namelijk een groot netwerk en directe ingangen bij topwerkgevers in de bouw, infra en industrie. Veel van deze opdrachtgevers zijn doorlopend op zoek naar projectleiders, waardoor wij jouw CV goed onder de aandacht kunnen brengen. Stuur ons daarom jouw open sollicitatie en zet ons aan de slag om jouw droombaan te vinden.

Wel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Maar eerst nog even je CV updaten voordat je wilt solliciteren? Lees dan onze tips voor een Gouden CV.