Wat is een Electrical Engineer?

Een electrical engineer is een technisch professional die zich bezighoudt met het voorbereiden en realiseren van projecten op het gebied van elektrotechnische projecten.

Wat doet een electrical engineer?

Een electrical engineer draagt bij aan innovatieve concepten en ontwikkelingen op het gebied van energievoorzieningen, medische techniek of transport. In deze functie kun je bijvoorbeeld bezig zijn met specialistisch technisch onderzoek. Daarnaast zijn er ook professionals die aan de slag gaan in een commercieel technische functie. Hierbij maakt de engineer vaak de vertaalslag van een technische oplossing naar een commerciële kans. De professional staat hierbij veel in contact met zowel engineers als klanten.

Veelal werken engineers binnen de maakindustrie, installatiebedrijven of binnen de overheid. De precieze werkzaamheden zijn veelal erg afhankelijk van de werkgever. In hoofdlijnen komen de werkzaamheden wel overeen. De engineer houdt zich namelijk bezig met het ontwerpen en integreren van innovatieve oplossingen op het gebied van elektrische systemen, – installaties en – apparatuur. Daarbij is men in deze functie ook vaak verantwoordelijk voor de projectplanning en voortgang. Het is daarom een veelzijdig beroep.

elektrotechnisch ingenieur

Hoe word je electrical engineer?

Om electrical engineer te worden heb je minimaal een hbo-opleiding nodig. Echter, heeft een diploma op wo-niveau vaak de voorkeur. Hiervoor kun je bijvoorbeeld HBO Elektrotechniek of WO Electrical Engineering volgen. Daarnaast zijn er binnen deze opleiding vaak meerdere specialisaties mogelijk, voorbeelden hiervan zijn toegepaste wiskunde of computer science. Deze specialisaties geven vaak richting aan de werkzaamheden die je uit gaat voeren in deze functie.

Wat verdient een electrical engineer?

Een electrical engineer heeft vaak een mooi startsalaris van gemiddeld €2400,- bruto per maand. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het opleidingsniveau. Daarnaast is het binnen deze functie mogelijk om door te groeien. Hierbij is aan te merken dat ook het salaris van de professional snel toeneemt. Het salaris van een senior met veel werkervaring kan oplopen tot ruim €4500,- bruto per maand.

Vacatures voor electrical engineer

Als electrical engineer heb je een sterke positie op de arbeidsmarkt, er is namelijk veel vraag naar professionals. Bijna alle afgestudeerden hebben direct een baan. Omdat ingenieurs tijdens hun studie een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden hebben opgedaan bezitten zij een brede deskundigheid. Met een diploma ben je dus breed inzetbaar als technische professional. Je kunt hierdoor niet enkel als ingenieur aan de slag maar bijvoorbeeld ook als engineer, adviseur of software ontwikkelaar.

Aan de slag via Or-Quest

Bij Or-Quest zijn wij doorlopend op zoek naar een electrical engineerrs. Kijk daarom snel tussen ons aanbod van top vacatures binnen de elektrotechniek. Ook wanneer jij niet een geschikte vacature op onze website ziet staan kunnen wij wat voor jou betekenen. Or-Quest heeft namelijk een groot netwerk en directe ingangen bij top werkgevers in de bouw, infra en industrie. Veel van deze opdrachtgevers zijn doorlopend op zoek naar werkvoorbereiders, waardoor wij jouw CV goed onder de aandacht kunnen brengen.

Stuur ons daarom jouw open sollicitatie en zet ons aan de slag om jouw droombaan te vinden.

Wel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Maar eerst nog even je CV updaten voordat je wilt solliciteren? Lees dan onze tips voor een Gouden CV.