Wat is een Bouwkundig Adviseur?

Perfectionistisch, accuraat en nauwkeurig dit zijn persoonskenmerken van een bouwkundig adviseur. Maar wat is een bouwkundig adviseur en wat doe je in deze functie? Je leest hier alles over de functie en de mogelijkheden.

Wat zijn de belangrijkste taken van een Bouwkundig Adviseur?

De belangrijkste taak is het opstellen van een bouwkundig rapport. In dit rapport staat gedetailleerd beschreven hoe veilig een pand is en wat er nodig is aan onderhoud. Met deze rapportages worden onzekerheden bij de  koper weggehaald en kan de uiteindelijke keuze worden gemaakt. Behalve het opstellen van de rapportages kan een adviseur ook ingehuurd worden bij een verbouwing. Hierbij kan hij advies geven over de mogelijke kosten waar rekening mee moet worden gehouden. Een bouwkundig adviseur moet beschikken over wettelijke en bouwkundige kennis. Er wordt namelijk verwacht dat hij ook de wettelijke restricties meeneemt in de rapportages.

Bouwkundig Adviseur

Welke persoonskenmerken moet een Bouwkundig Adviseur hebben?

Wanneer je een beroep kiest is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Als bouwkundig adviseur moet je alle relevante details van een huis weten te ontdekken. Hierom moet er accuraat te werk worden gegaan. Een persoonskenmerk die je moet hebben in deze functie is daarom het zijn van perfectionistisch. Alles moet tijdens deze inspecties zo nauwkeurig mogelijk worden bekeken. De adviseur moet precies zien waar er op gelet moet worden om mogelijke risico’s te kunnen herkennen. Hiervoor moet je als persoon erg nauwkeurig zijn en details goed kunnen waarnemen.

Hoe word je Bouwkundig Adviseur?

Om bouwkundig adviseur te worden moet er een hbo of wo opleiding bouwkunde zijn afgerond. Vaak worden nog extra cursussen gevolgd om de kennis te verbreden. Het gemiddelde salaris van deze functie ligt tussen de 2800 en 4000 bruto per maand. Dit is afhankelijk van het opleidingsniveau en het aantal jaren aan werkervaring.

Aan de slag via Or-Quest

Bij Or-Quest zijn wij doorlopend op zoek naar bouwkundig adviseurs. Kijk daarom snel tussen ons aanbod van top vacatures binnen de bouw. Ook wanneer jij niet een geschikte vacature op onze website ziet staan kunnen wij wat voor jou betekenen. Or-Quest heeft namelijk een groot netwerk en directe ingangen bij top werkgevers in de bouw, infra en industrie. Veel van deze opdrachtgevers zijn doorlopend op zoek naar nieuwe werknemers, waardoor wij jouw CV goed onder de aandacht kunnen brengen.

Stuur ons daarom jouw open sollicitatie en zet ons aan de slag om jouw droombaan te vinden.

Wel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Maar eerst nog even je CV updaten voordat je wilt solliciteren? Lees dan onze tips voor een Gouden CV.