Lead Mechanical Engineer

Waarom jij aan het werk wil als Lead Mechanical Engineer:

Als lead engineer ben jij een echte techneut die energie krijgt van het bedenken van nieuwe technische ontwikkelingen. Jij houdt je met name bezig met pre-engineering. De opdrachtgever komt met een aanvraag en jij filtert eruit wat relevant is als het gaat om werkzaamheden, eventuele risico’s en de projectscope. Jij weet voor elke vraag de beste oplossing te vinden. Daarnaast ben je als het gaat om het offerteobject nauw betrokken bij de afdelingen sales en calculatie. Hierin neem jij het voortouw. Jij zorgt ervoor dat de inschatting wordt gemaakt over wat de organisatie kan uitvoeren en eventueel moet uitbesteden. Kortom; een veelzijdige functie waarbij jij veel verantwoordelijkheden hebt en een afwisselend takenpakket.

Onze opdrachtgever is een dienstverlener die wereldwijd totaaloplossingen biedt voor industriële installaties. Je komt te werken in een enthousiast team waarbij veel ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. waarbij je grotendeels werkzaam bent in Groningen. Daarnaast ben jij ook vaak te vinden op de projectlocaties.

Wat ga jij doen als Lead Mechanical Engineer? 

Een greep uit de werkzaamheden die bij deze functie horen:

 • Jij beoordeelt en controleert het uitbestede werk op de kwaliteit, maakbaarheid, en op basis van je technische kennis op het gebied van mechanical / piping;
 • Je legt nauwkeurig administratie en procesbeheer vast;
 • Jij filtert uit de aanvraag van de opdrachtgever eruit wat relevant is als het gaat om werkzaamheden, risico’s en de projectscope;
 • Je coördineert de contacten met externe partijen.

Daarnaast laat jij je graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en oriënteer je je graag op de toekomst.

Wat bieden wij jou als Lead Mechanical Engineer? 

Naast een functie waarbij jij alle ruimte krijgt om je ideeën werkelijkheid te maken, bieden wij jou:

 • Een uitstekend salaris en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een gedreven en enthousiast team;
 • Mogelijkheid tot het volgen van zowel interne- als externe scholing en goede interne doorgroeimogelijkheden;
 • Ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Wat vragen wij van jou als Lead Mechanical Engineer?

 • Een afgeronde technische hbo-opleiding bij voorkeur richting werktuigbouwkunde ;
 • Je hebt een aantal jaar ervaring in een functie als lead engineer;
 • Je hebt ervaring met het lezen van P&ID’s en je kunt werken met diverse (3D) tekenprogramma’s;
 • Je kunt werken met programma’s als Navision, MS Project of je denkt dit snel te kunnen leren;
 • Jij bent een resultaatgericht en daadkrachtig persoon die stevig in zijn schoenen staat.

Daarnaast is het belangrijk dat je energie krijgt van uitdagende concepten te vertalen naar technische oplossingen. Ook ben je een echte teamplayer en vind je het belangrijk om zo tot de beste resultaten te komen.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan als lead engineer en ga direct aan de slag!

Or-Quest verbindt Gouden Krachten aan opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie. Wij werken vanuit een zogeheten detavast constructie. Na een dienstverband van een jaar is het mogelijk om in vaste dienst te treden bij de opdrachtgever of bij Or-Quest. In onze animatiefilm leggen wij jou alles uit over deze constructie, hoe wij te werk gaan en wat ons uniek maakt.

WAT KUN JE VAN OR-QUEST VERWACHTEN?

Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op om je sollicitatie te bespreken en persoonlijk kennis te maken. Vanaf dat moment gaan wij op zoek naar de juiste werkplek voor jou. Dat kan bij de opdrachtgever zijn waar je hebt gesolliciteerd, maar wellicht ook bij een ander bedrijf. Wij zetten ons in ieder geval volledig in om jou werkgeluk te laten ervaren. Dit doen wij door onze kernwaarden in te zetten:

 • Vindingrijk: wij halen alle creatieve ideeën uit de kast om de juiste werkplek te vinden voor jouw werkgeluk.
 • Bloedfanatiek: door door te gaan waar anderen stoppen, en door onze winnaarsmentaliteit, vinden wij dé juiste werkplek voor jou. Kan het niet zoals het moet, dan moet het zoals het kan.
 • Aandachtig: denken vanuit jouw belangen, dat is belangrijk voor ons. Jou helpen aan de juiste werkplek, zodat je kan doen waar je goed in bent. En waar wij natuurlijk goed in zijn.