Werkvoorbereider Besturingstechniek

Waarom wil jij als Werkvoorbereider Besturingstechniek aan het werk?

Als werkvoorbereider besturingstechniek ben je echt een alleskunner. In deze functie bereid je niet alleen het werk voor, maar mag je af en toe ook echt je handen uit de mouw steken door de monteurs een handje te helpen. Indien nodig help je daarnaast ook deels de inbedrijfsteller. Ook heb je verstand van het uitvoeren van calculaties bij meer- of minderwerk. Het zou helemaal fantastisch zijn als je kennis hebt van de voorschriften van besturings- en installatietechnieken of bereidt bent om je hierin te verdiepen. Onze opdrachtgever wil namelijk deze tak van sport uitbreiden in de toekomst.

De organisatie waar je voor komt te werken is gespecialiseerd in het maken van installatie- en besturingssystemen voor bruggen, stuwen, sluizen en gemalen. De projecten voeren ze uit in opdracht van Rijkswaterstaat, ProRail, provinciale en gemeentelijke overheden, machinefabrieken en civiele aannemers. Ook binnen de industrie wordt hun vakmanschap gevraagd. De 12 gedreven medewerkers werken vanuit het kantoor in Leek. Het team werkt al ruim 15 jaar samen en heeft een hechte band met elkaar. Hierdoor heerst er een familiaire sfeer binnen de organisatie. Tijdens een gesprek wordt er eerst gekeken of je bij de organisatie en in het team past, daarna komt de functie pas ter sprake.

Wat ga jij doen als Werkvoorbereider Besturingstechniek?

Als werkvoorbereider bereid jij het werk voor wat na de testfase van de installatie komt, zodat de installatie juist geplaatst kan worden. Jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Het voorbereiden van het werk door  het bestellen van de benodigde items;
 • Opstellen van planningen en deze verstrekken aan de betrokkenen;
 • Coördineren van het transport van de materialen.

Daarnaast ondersteun je de monteurs als het nodig is en spring je bij als de calculator je hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het calculeren van meer- of minderwerk. Ook is het in deze functie mogelijk om de inspecteur te ondersteunen met de NEN-3140 inspecties door de rapportages uit te werken.

Wat bieden wij jou als Werkvoorbereider Besturingstechniek?

Naast een leuke functie in een hecht team en een gespecialiseerde opdrachtgever, bieden wij jou:

 • Een fulltime dienstverband, met op termijn een vast dienstverband;
 • Een aansprekend salaris tussen de € 2.800 en € 3.600 (o.b.v 40u/pw.), dit afhankelijk van jouw opleiding en ervaring;
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen;
 • Mogelijkheid tot het volgen van zowel interne- als externe scholing en goede interne doorgroeimogelijkheden;
 • Een uitdagende functie meer dan alleen werkvoorbereiding;
 • Een positieve werksfeer in een dynamisch team vol met expertise.

Wat vragen wij van jou als Werkvoorbereider Besturingstechniek?

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde technische mbo opleiding, bij voorkeur richting de Elektrotechniek;
 • Minimaal twee jaar werkervaring als werkvoorbereider binnen de installatietechniek of industrie;
 • Enige kennis van installaties voor bruggen, stuwen, sluizen, gemalen en industriële installaties;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ook je algemene technische kennis is in deze functie belangrijk, zodat je de monteurs kunt ondersteunen waar nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je enig ervaring hebt met het calculeren van installaties en ben je bereidt om je te verdiepen in de voorschriften van de inspecties, als je deze kennis nog niet bezit.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Solliciteer dan als werkvoorbereider en ga direct aan de slag bij onze opdrachtgever in Leek!

Or-Quest verbindt Gouden Krachten aan opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie. Wij werken vanuit een zogeheten detavast constructie. Na een dienstverband van een jaar is het mogelijk om in vaste dienst te treden bij de opdrachtgever of bij Or-Quest. In onze animatiefilm leggen wij jou alles uit over deze constructie, hoe wij te werk gaan en wat ons uniek maakt.

WAT KUN JE VAN OR-QUEST VERWACHTEN?

Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op om je sollicitatie te bespreken en persoonlijk kennis te maken. Vanaf dat moment gaan wij op zoek naar de juiste werkplek voor jou. Dat kan bij de opdrachtgever zijn waar je hebt gesolliciteerd, maar wellicht ook bij een ander bedrijf. Wij zetten ons in ieder geval volledig in om jou werkgeluk te laten ervaren. Dit doen wij door onze kernwaarden in te zetten:

 • Vindingrijk: wij halen alle creatieve ideeën uit de kast om de juiste werkplek te vinden voor jouw werkgeluk.
 • Bloedfanatiek: door door te gaan waar anderen stoppen, en door onze winnaarsmentaliteit, vinden wij dé juiste werkplek voor jou. Kan het niet zoals het moet, dan moet het zoals het kan.
 • Aandachtig: denken vanuit jouw belangen, dat is belangrijk voor ons. Jou helpen aan de juiste werkplek, zodat je kan doen waar je goed in bent. En waar wij natuurlijk goed in zijn.