Tips voor je zelfontwikkeling

Iedereen is dagelijks op zoek naar manieren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Maar wat is zelfontwikkeling nou precies? Nou, dit heeft alles te maken met je willen, je kunnen en je zijn. Het ligt dichtbij zelfontplooiing. Bij willen gaat het over je drijfveren en in beweging komen. Je kunnen heeft alles te maken met (nieuwe) inzichten opdoen en vaardigheden aanleren. En je zijn gaat over wie je bent als mens: je persoonskenmerken en kwaliteiten. Jouw persoonlijke groei is eigenlijk een bepaalde vormgeving aan een zinvol leven. Je haalt het beste uit jezelf en zet dit in, ten gunste van jezelf en anderen. Een cyclus die continu doorgaat, maar op welke manieren kun je jezelf effectief ontwikkelen? Wij geven je drie tips voor je zelfontwikkeling.

zelfontwikkeling

1. Lees boeken

Zelfontwikkeling of persoonlijke groei zijn op allerlei manieren mogelijk. Een daarvan is het lezen van boeken. Er zijn talloze verschillende boeken die jou meer kunnen vertellen over groei en ontwikkeling. Onze top vijf:

2. Volg Workshops

Het volgen van workshops, betaald of gratis, is ook manier om je ontwikkeling en zelfbeeld te bevorderen. Bij Or-Quest bieden we diverse workshops aan in onze Academy. Hier kun je naar behoefte leren en kennisdelen, zodat je altijd voorop loopt in jouw vakgebied. Een aantal workshop die wij aanbieden om je softskills te ontwikkelen:

Een greep uit de workshops voor je hardskills:

3. Volg een studie of cursus

Om nieuwe inzichten op te doen of je kennis te vergroten is het handig om hier een studie of cursus voor te volgen. Dit kan zowel voor je hard- en softskills. Wil je bijvoorbeeld leren ontwerpen in AutoCAD of leren werken met BIM? Wil je misschien beter voor jezelf durven opkomen of je presentatieskills verbeteren? In de Or-Quest Academy bieden wij korte workshops aan, maar daarnaast heb jij als Gouden Kracht een opleidingsbudget van ‚ā¨1.000 die je kunt besteden aan een studie of cursus. Neem eens een kijkje bij onze opleidingspartners Cadix en F!RM.