Marcel als toekomstig Projectcoördinator bij Van Gelder

Een paar maanden geleden waren de vooruitzichten voor werkzoekenden nog bijzonder goed. Maar sinds de corona uitbraak lijkt het alsof er minder vacatures worden aangeboden en werknemers minder enthousiast zijn om van baan te wisselen. Wij spraken Marcel Muskee, die voor de corona uitbraak aan het solliciteren was. Hij zette door en gaat in juni aan de slag bij Van Gelder als Projectcoördinator. Marcel vertelt je graag meer over zijn ervaringen.

projectcoördinator

Ambities waarmaken

“Ik dacht al een tijd na over de volgende stap in mijn carrière. Inmiddels ben ik ruim vijf jaar aan het werk als werkvoorbereider bij een organisatie die waterbouwkundige constructies en baggerwerken ontwikkelt, organiseert en realiseert. Ik behoorde tot een baggerdivisie van het bedrijf, bestaande uit een team van ongeveer 25 personen. Vijf jaar geleden bestond het team uit drie medewerkers, dus het is enorm gegroeid. Maar hier kon ik helaas mijn ambities niet waarmaken en daarom heb ik ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een andere baan.”

Op zoek naar de juiste functie

“Tijdens mijn zoekproces kwam ik veel vacatures tegen, er waren immers in vrijwel alle sectoren personeelstekorten. Maar voor mij bleef het lastig. Ik kwam bijna alleen maar startersfuncties tegen en ik was juist op zoek naar de volgende stap. Een tijdje later kwam ik op de website van Or-Quest terecht, maar ook daar stond de juiste vacature niet. Toen heb ik een open sollicitatie ingediend en kwam ik in contact met Robert Jan. Al snel mocht ik op gesprek bij een wegenbouwer in Lelystad, maar dit bleek ook niet de juiste functie voor mij te zijn.”

 

Zekerheid, ook in deze tijden

“En toen kwam het, de corona uitbraak, en Nederland ging op slot. Mijn eerste gedachte: die volgende stap in mijn carrière kan nog wel even wachten. Ik had het prima naar mijn zin en bovenal, ook een vast contract. Waarom zou ik dit loslaten in deze onzekere tijden? Maar toen belde Robert Jan weer met een nieuwe vacature als Projectcoördinator. Hem vertelde ik precies hetzelfde. Hij zei dat hij dezelfde zekerheden kon bieden als bij mijn vorige werkgever. Zo ben ik in contact gekomen met Van Gelder, mijn nieuwe werkgever.”

Solliciteren tijdens corona

“Solliciteren in deze tijd kan lastig zijn en natuurlijk voer je een gesprek liever face-tot-face. Maar hier zijn goede oplossingen voor. Zo stond mijn kennismaking met Robert Jan gepland bij Van der Valk, maar werd het een Skype gesprek. Nu bellen we regelmatig met elkaar en een real life kennismaking volgt later. Ook mijn sollicitatiegesprek voor de functie als Projectcoördinator bij Van Gelder was via Skype. Dit was een heel prettig gesprek en kon prima online. De vragen en antwoorden worden er immers niet anders op. Later hebben we nog een paar keer gebeld over bepaalde zaken.”

De toekomst

“Per 15 juni ga ik mijn volgende carrièrestap als Projectcoördinator bij Van Gelder uitvoeren. Een ervaren aannemer, met ruim 1100 werknemers, die boven- en ondergrondse infrastructuur realiseert. Welke projecten ik ga coördineren zijn nog niet besproken, maar ik heb erg veel zin in mijn nieuwe uitdaging. Het zijn in ieder geval complexe en uitdagende projecten op het gebied van asfalt, kabels en leidingen. En die mag ik coördineren van inschrijving tot oplevering. Van Gelder hanteert zorgvuldig de richtlijnen van het RIVM en er wordt momenteel gekeken naar hoe iedereen straks coronaproof op kantoor kan werken. Of het inwerken vanuit huis plaats vindt of op kantoor, in beide gevallen heb ik er veel vertrouwen in.”

Ben jij net als Marcel ook enige tijd op zoek naar die volgende stap in je carrière? Maar durf je deze tijdens de coronacrisis niet te maken? Wij bieden je ook in deze tijd goede arbeidsvoorwaarden. Samen kunnen we kijken naar jouw behoeften en een juiste werkplek. Bekijk hieronder de vacatures in de bouw, infra of industrie!