Interview

Waarde toevoegen

Bij Or-Quest verbinden wij Gouden Krachten aan opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie. Om waarde toe te kunnen voegen aan deze sectoren, dus aan jouw organisatie. Wij kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze werkwijze en waarom je een duurzame relatie met ons zou moeten aangaan, maar dit laten wij ook graag door anderen vertellen. Om te laten zien dat wij ons aan onze werkwijze houden gingen we het gesprek aan met een aantal opdrachtgevers. Wij laten je graag middels een interview zien hoe zij de samenwerking met Or-Quest ervaren.

Verstuur direct je vacature

Suzanne Dijkstra-Nagelhout, directrice van Het4kant in Sneek

“Voor mijn gevoel heeft Het4kant veel raakvlakken met de cultuur van Or-Quest. Or-Quest is voor mij een solide en eerlijke partner in het zoeken van personeel. Ze weten precies wat er wel en niet past bij Het4kant. We zijn geen grote club en hebben echt een specifiek DNA. Daarnaast kom je in een nichemarkt terecht, wat niet voor iedereen aantrekkelijk is. Op het moment dat Or-Quest belt, word ik gelijk enthousiast, want ze stellen eigenlijk alleen maar goede kandidaten voor. Om in de huidige arbeidsmarkt zulke goede matches weten te maken, dan heb je bij mij echt een streepje voor.”

Lees het hele interview van Suzanne en Het4kant hier.

Jan-Hein Poodt, Teammanager Constructieve Waterbouw bij Sweco in De Bilt

“In de huidige arbeidsmarkt is het lastig om de juiste mensen te vinden. Door onze ambitie willen wij alleen met de beste mensen werken. Or-Quest begrijpt dit heel goed. Ze weten goed wat voor mensen wij nodig hebben en wie er bij ons passen. Als wij een opdracht hebben, zorgt Or-Quest voor een goede beoordeling vooraf en brengen ze vrijwel altijd kwalitatief goede en passende kandidaten aan tafel. Het contact met Or-Quest is heel open en ik werk met veel plezier met hen samen.”

Lees het hele interview van Jan-Hein en Sweco hier.

Verstuur je vacature

Marriët de Jonge, Hoofd P&O bij Van Gelder Groep in Elburg

“Samenwerken met Or-Quest typeert zich door vakkundigheid, een snelle manier van communiceren en praktisch meedenken. Als er snel gehandeld moet worden, pakt Or-Quest het ook ‘s avonds op. Deze manier van werken spreekt mij heel erg aan. Ze houden ons op de hoogte en spelen zelf proactief in op wat interessant voor ons is. Dan krijg ik bijvoorbeeld geheel vrijblijvend een interessant CV toegestuurd. Daardoor versterk je elkaar. Wanneer er een match is, handelt Or-Quest het snel en vakkundig af. Daar word ik blij van. Het gaat erom dat je elkaar aanvult én aanvoelt.”

Lees het hele interview van Marriët en Van Gelder Groep hier.

Rogier Paanakker, Business Unit Manager bij Spie in Meppel

“Onlangs hadden we een project waar ineens twee keer zo veel werk was dan vooraf ingeschat. Or-Quest ondersteunde ons om in te spelen op deze groei door op de kritische plekken een extra mannetje in te zetten. Dat werkt efficiënter omdat je het basisteam aanvult en geen compleet nieuwe organisatie hoeft neer te zetten. Ik verwacht dat die pieken en dalen in de vraag naar extra professionals alleen maar groter worden. Des te belangrijker dat we een partner hebben die meedenkt en ervaring heeft op dit gebied. Dat is voor ons het belangrijkste: bij Or-Quest weten ze waar ze het over hebben. Die kennis ontzorgt en straalt vertrouwen uit.”

Lees het hele interview met Rogier en Spie hier.

Verstuur je vacature

Jolle Jelle de Vries, directeur bij Geomaat in Hoogkerk

“Het is heel duidelijk zaken doen in de aannemerij. Er niet omheen draaien en doen wat je zegt. Als je dat keer op keer doet, dan blijven de opdrachtgevers je iedere keer weer vragen voor nieuwe projecten. Ik denk dat dit ook een sterk punt van Or-Quest is: gewoon, eerlijk zeggen hoe het er voor staat. Goede kandidaten leveren en als dit niet mogelijk is, dit ook gewoon zeggen. Ik vind het knap hoe Or-Quest zich in korte tijd bekend heeft gemaakt in de aannemerij.”

Lees het hele interview van Jolle Jelle en Geomaat hier.