Het 12,5-jarig avontuur van Folkert Brijker bij Or-Quest

Deze week is Folkert Brijker 12,5 jaar in dienst bij Or-Quest. Van werken op de zolderkamer van Jelmer naar twee kantoren in Drachten en Zwolle en een reis met vele hoogtepunten. Graag nemen we je mee in Folkert zijn avontuur bij Or-Quest, waar hij nog steeds geen genoeg van heeft.

De eerste jaren én uitdagingen

Folkert zijn verhaal begint in 2011, toen hij als eerste medewerker in dienst trad bij Or-Quest. De eerste jaren waren niet makkelijk, vertelt Folkert: “er was weinig plek voor onze Gouden Krachten bij  opdrachtgevers en ook ging één van onze eerste grote klanten failliet. Dat zijn niet de prettigste dingen om mee te maken, zeker niet als je pas net begonnen bent. Gelukkig hebben we niet opgegeven en gingen we er altijd weer voor. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar doorpakken als het tegenzit.”

Reis langs de afdelingen

Samen met Jelmer begon Folkert in de civiele techniek. Later stond Folkert aan de basis van de afdeling industrie en afdeling bouw. Inmiddels is hij als Business Manager verantwoordelijk voor al deze afdelingen. “Ik heb alles gegeven om van deze afdelingen volwaardige afdelingen te maken. Dat dat nu gelukt is en we met een team van inmiddels 25 collega’s bij Or-Quest iedere dag hard werken en plezier maken doet me dan ook heel erg goed.”

Seminars, prijzen en groei

Er is veel gebeurd en veranderd in de afgelopen jaren. Als we Folkert vragen naar zijn mooiste momenten bij Or-Quest, volgt er een aardig rijtje: “wat me echt bij is gebleven zijn de seminars die we georganiseerd hebben, maar ook de FD Gazellen Awards die we hebben gewonnen als snelst groeiende bedrijf. En natuurlijk de groei die we als bedrijf hebben doorgemaakt tot en met de overname van The Specialist Group, eigenlijk was de hele reis een op zichzelf staand hoogtepunt.”

Nog steeds met plezier naar kantoor

Na 12,5 jaar komt Folkert nog steeds iedere dag met plezier naar kantoor in Drachten of Zwolle. Dat heeft meerdere redenen: “Het heeft onder andere te maken met onze unieke cultuur bij Or-Quest. We zijn gedreven en ambitieus, maar blijven ook nuchter met een Noordelijke bescheidenheid. Er is altijd ruimte voor ieders ideeën en ambities, dus dat maakt iedere dag nog steeds afwisselend en uitdagend.”

De volgende fase

Daarnaast is er ook in de toekomst nog genoeg perspectief voor Folkert én Or-Quest. Folkert vertelt: ‘’Door de overname van The Specialist Group, die tot nu toe zeer goed is bevallen, gaan we nu een nieuwe fase in. Er staan de komende tijd ontzettend gave ontwikkelingen voor de deur. We blijven groeien en hebben hoge ambities. Or-Quest is en blijft altijd in ontwikkeling, terwijl we onze unieke cultuur blijven behouden. Ik zou dan ook willen zeggen: op naar de volgende 12,5 jaar!’’