Je gaat het maken in de bouw- en infrasector!
De komende jaren heeft de bouw- en infrasector vele nieuwe talenten nodig. De oudere generatie gaat afscheid nemen van dit prachtige vakgebied en hier moet een nieuwe generatie voor in de plek komen. Tevens heeft de sector in de toekomst ook veel extra mensen nodig vanwege de gigantische bouwopgave komende jaren. Er is een groot tekort aan woningen, gebouwen moeten verduurzaamd worden en er is nog een gigantische opgave in het onderhoud en de vervanging van infrastructuur.

Groei blijft toenemen
De bouw- en infrasector heeft veelzijdige handen nodig en de verwachting is dat deze vraag blijft groeien in de toekomst. De vraag naar specialistisch geschoold personeel zal hierdoor nog verder toenemen. Deze omslag is al gaande en ook bij Or-Quest merken we dit. Alle nieuwbouw wordt energieneutraal gebouwd en dit stelt andere eisen aan werknemers in de bouw. Het programma “Je gaat het maken in de bouw en infra”, gepresenteerd door Pernille La Lau, geeft mensen een kijkje in de bouw- en infrasector. Om mensen die een carrièreswitch overwegen te informeren, maar ook voor scholieren die op zoek zijn naar een opleiding.
Hoe het werkt?
Een loopbaancoach onderzoekt de competenties en vaardigheden van een persoon die een carrièremove wil maken of van jongeren die zich aan het oriënteren zijn. Hieruit volgen twee uiteenlopende functies die in de praktijk worden beproefd. Zij mogen een aantal dagen meewerken aan indrukwekkende bouw- en infraprojecten. Tijdens de opdrachten worden de kandidaten begeleid en beoordeeld door experts uit de praktijk. In de ontknoping van de uitzending wordt, bij gebleken geschiktheid en serieuze interesse, een concreet voorstel gedaan: een op maat gemaakt opleidingstraject.
Koster, K. (2020). Instroom. Geraadpleegd op 27 oktober via Bouwend Nederland.
Van IT’er naar machinist
Het programma was in het eerste seizoen zo succesvol dat er een tweede seizoen is gekomen. Wederom een zesdelige tv-serie die laat zien dat er veel opleidingsmogelijkheden zijn in de bouw en infra. In aflevering één van seizoen twee, gaat Ralph de Vries aan de slag als machinist bij grond- weg en waterbouw bedrijf Gebr. Van Kessel. Hij werkt al 20 jaar in de IT als accountmanager, maar zijn allergrootste droom is om te werken met grote machines.
Wil jij je ook laten omscholen? Bekijk hier de mogelijkheden bij Or-Quest.
Van radiotherapeutisch Laborant naar werkvoorbereider
Zaterdag 24 oktober was het verhaal van Hiske Plemp te zien op RTL4. Hiske is momenteel radiotherapeutisch Laborant en gaat in deze aflevering ervaring opdoen als werkvoorbereider bij Van der Gragt. Bij het kopen van haar eigen huis is ze in aanraking gekomen met de bouwwereld. Met name het 3D-programma waar ze haar huis mee inrichtte trok haar aandacht. Technisch tekenen vindt ze leuk, ze is zorgvuldig en heeft een goed ruimtelijk inzicht.
Herken jij het verhaal van Hiske? Bekijk onze vacatures van werkvoorbereider en wie weet kun jij ook een switch maken!
Van automonteur naar elektromonteur
Zaterdag 31 oktober is de derde aflevering te zien van de serie “Je gaat het maken” om 17:00 uur op RTL4. Dit keer met Connor (20 jaar) die van jongs af aan automonteur wilde worden. Hij wilde het liefst met zijn handen werken, maar in de praktijk bleek dit vaak niet het geval te zijn. Er werd veel uitgelezen via een computer. In het programma krijgt hij de kans om een paar dagen stage te lopen als elektromonteur bij Van Baarsen Buisleidingen.
Ben jij ook op zoek naar een stageplaats? Or-Quest heeft contacten met veel opdrachtgevers, die naast werknemers ook stagiaires zoeken! Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wat gebeurt er na jouw sollicitatie bij Or-Quest?
Jouw Gouden Toekomst
Persoonlijke kennismaking
Naar aanleiding van je sollicitatie word je door een van onze consultants uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertel jij ons wat je precies zoekt en wat je ambities zijn. Vervolgens gaan wij voor jou op zoek naar de baan die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen.
