Afgestudeerd, en nu?

Diehard zwoegen voor je scriptie is afgelopen, want jij bent afgestudeerd en hebt je diploma op zak! Een heerlijk gevoel. Maar wat ga je nu doen? Verder studeren of op zoek naar een baan? Een scriptie schrijven is een uitdaging, maar de juiste werkplek vinden net zo. Wij hebben allemaal in jouw schoenen gestaan en geven je graag een paar tips om je op weg te helpen! En vergeet niet onze startersfuncties te bekijken of vul vrijblijvend een open sollicitatie in.

afgestudeerd

Van studentenleven naar “volwassen leven”

De overgang van het studeren naar een fulltime baan is misschien wel de grootste van je leven. Als student moet je natuurlijk studeren, maar heb je veel tijd voor jezelf, vrienden, uitgaan én mag je voor een groot deel je eigen tijd indelen. Donderdagavond op stap en vrijdag de hele dag vrij nemen als het zo uitkomt. En lukt het even niet met studeren? Dan ga je gewoon een serie kijken en zie je wel weer verder. Met een baan is dit in één klap voorbij. Dit klinkt onheilspellend, maar het is alleen iets waar je ontzettend aan moet wennen. In het begin vraag je je misschien af waar je aan begonnen bent, maar wees gerust, dit is echt een kwestie van aanpassen en wennen.

Het begin van jouw zoektocht

Tijdens je studie heb je vast ervaring opgedaan in het werkveld door stages en bijbanen. Maar hoe vind je die perfecte werkplek? Een aantal opties om mee te beginnen:

  • Schakel je netwerk in. Vertel ze je ambities en vraag of zij nog mogelijkheden zien binnen hun netwerk. Tips om te netwerken vind je hier.
  • Zorg ervoor dat je jezelf online goed positioneert. Zorg dat je LinkedIn profiel en professioneel uitziet en schakel social media in voor jouw zoektocht. Handig op LinkedIn: hier kun je aangegeven dat je op zoek bent naar een baan. Zo laat je iedereen met één handeling weten dat je op zoek bent.
  • Maak gebruik van vacaturebanken of professionals die jou kunnen ondersteunen tijdens je loopbaanoriëntatie. Uitzendorganisaties of detacheringsbureaus. Meer over detachering lees je hier.

Volg een traineeship na je studie

De juiste werkplek vinden voor jezelf is soms erg moeilijk, zeker omdat je na je studie vaak niet precies weet wat je nou écht leuk vindt. Als je dit gevoel herkent, is het volgen van een traineeship net wat voor jou! Hierbij combineer je namelijk werken met leren én je krijgt betaald. Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende materie, zodat je erachter komt wat je écht leuk vindt. Jezelf ontwikkelen en betaald krijgen, en het bedrijf waar je de traineeship volgt heeft uiteindelijk ‘the right man for the job’. Lees hier meer over de Or-Quest traineeships.

Welke baan past bij jou? Doe de CV-check!

Werkgevers besluiten vaak al binnen 20 seconden om je uit te nodigen voor een gesprek, aan de hand van je CV. Ze willen allemaal een CV zien waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent. Daarom is het van belang dat jij de juiste informatie op je CV zet, met je meest recente werkervaring. Wij helpen je hier graag mee. Vul onze CV-check in om te kijken welke vacature matcht met jouw werkervaring. Wij weten als geen ander wat er speelt in de bouw, infra en industrie, en waar onze opdrachtgevers vraag naar hebben. Deze vacatures staan niet altijd online. Vul daarom vrijblijvend de CV-check in en vind jouw perfecte werkplek!

 

Persoonlijke kennismaking

Wanneer je solliciteert bij Or-Quest word je door een van onze consultants uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Jij vertelt ons je wensen en wij gaan voor jou op zoek! Dit doen wij op basis van jouw behoeftes, kwaliteiten en persoonlijkheid. Doordat we jou echt leren kennen zijn wij in staat om opdrachtgevers te selecteren die bij jou passen.

Wij hebben een groot netwerk van de mooiste opdrachtgevers in de bouw, infra en industrie. Ook hebben we directe ingangen om jouw profiel goed onder de aandacht te brengen bij opdrachtgevers.

Samen opdrachtgevers selecteren

Na onze kennismaking, en wanneer wij een duidelijk beeld hebben van jouw wensen, selecteren wij één of meerdere opdrachtgevers. Vervolgens stemmen we met jou af bij welke bedrijven jij wel en niet op sollicitatiegesprek wilt.

In tegenstelling tot veel andere bureaus helpt Or-Quest je met de voorbereiding op je sollicitatiegesprek. Wanneer jij dit wenst gaan we zelfs mee tijdens het gesprek. Ook mag je jouw persoonlijke consultant altijd contacteren voor vragen en/of sollicitatietips.

Van goed naar Goud!

Wanneer je bent gestart met je nieuwe baan zorgen wij voor een goed contract, een vast inkomen en mooie secundaire voorwaarden. Vervolgens blijven we in contact. Or-Quest onderscheidt zich door persoonlijke aandacht voor haar Gouden Krachten. We zijn natuurlijk benieuwd hoe je nieuwe baan bevalt en wat er eventueel nog beter kan. Wanneer je tegen dingen aanloopt kun je altijd contact opnemen met je persoonlijke coach.

Daarnaast investeren we in je toekomstwaarde. Dit doen we door het aanbieden  van kennisbijeenkomsten en trainingen in onze eigen Or-Quest Academy. Hier kun je als Gouden Kracht naar behoefte leren en kennisdelen, zodat je altijd voorop loopt in jouw vakgebied.

Meer over jouw traject